Skip to main content

Sunda eilanden

Dicht bij het traditionele leven

Rondreis Kleine Sunda eilanden

21 dagen

Op de prachtige Kleine Sunda-eilanden ligt het traditionele levensritme in de kampongs laag. De eilanden bieden een ongerepte en gevarieerde natuur: van dichtbeboste vulkanen, bizar gekleurde kratermeren en tropisch regenwoud tot stranden en koraalriffen waar je heerlijk kunt snorkelen en duiken. We maken een driedaagse boottocht om ook de afgelegen eilanden te ontdekken en gaan op bezoek bij de Komodovaraan. We combineren de wat minder bekende Kleine Sunda-eilanden met de meest bekende: Bali en Lombok. Je kunt hier heerlijk uitrusten aan de kust, maar ook verschillende excursies ondernemen.

Rondreis Kleine Sunda eilanden

24 dagen

Tijdens deze bijzondere rondreis naar de Kleine Sunda eilanden zie je niet alleen de toeristische hoogtepunten, maar beleef je tijdens een wandeltocht en overnachting het traditionele leven van heel dichtbij! Natuurlijk kom je oog in oog te staan met de varanen op Komodo en bezoeken we de Kelimutu vulkaan. Een driedaagse boottocht brengt je bij de meest spectaculaire riffen om te snorkelen. Op het eiland Lombok bieden we je de mogelijkheid de Rinjani vulkaan te beklimmen. Het is een actieve reis met voldoende rustpunten.

Groepsrondreis Flores - Komodo - Bali - Lombok

18 dagen

Reis naar Indonesië en ontdek de bijzondere Sunda eilanden met hun bijzondere cultuur en schitterende natuur. We reizen door bergachtige landschappen, langs authentieke dorpjes, door tropisch regenwoud naar prachtige stranden. Ontdek de Ngadha cultuur in de hooglanden van Flores en spot de beroemde varanen op Komodo eiland, een unieke ervaring! Vergaap u aan immense spinnenwebrijstvelden, het bijzondere driekleurenmeer van de Kelimutu vulkaan en relax aan de stranden van Bali en Lombok.

De Sunda eilanden, eilandhoppen voor natuurliefhebbers


Een eilandentocht langs de belangrijkste kleine Sunda eilanden is een avontuur dat je voor altijd bij zal blijven. De Sunda eilanden vormen een ring van eilanden die tezamen een groot deel van Indonesië vormen. Er zijn grote Sunda eilanden (Java, Sumatra, Borneo en Sulawesi) en kleine Sunda eilanden, waaronder Bali, Komodo, Lombok, Timor, Flores, Soemba en nog heel veel kleinere eilanden eromheen.

Op deze kleine Sunda eilanden ervaar je het lokale Indonesische eilandleven. Elk eiland is anders, met een andere cultuur en een andere taal. Er worden op de Sunda eilanden maar liefst 70 talen gesproken! Bereid je dus voor op een zeer indrukwekkende reis vol nieuwe ervaringen.

Je reis over de Sunda eilanden begint op Lombok

Natuurlijk vertrek je vanaf Bali, wat voor veel toeristen een vertrekpunt is om de Soenda eilanden ten oosten van Bali te bezoeken. Het eerste eiland in de rij is dan Lombok, wat wordt geroemd om de paradijselijke Gili-eilanden, de indrukwekkende Rinjani vulkaan en de prachtige kustlijn van Kuta. Een bezoek aan Lombok bewijst dat dit het rustige, paradijselijke broertje van het populaire naastgelegen Bali is.

Lombok ligt slechts 35 kilometer ten oosten van Bali. De twee eilanden verschillen enorm van elkaar. Met een decor van rijstvelden, tabaksplantages, vulkanen, baaien met helderblauw water en de unieke cultuur van de Islamitische Sasak-bevolking, is Lombok geheel anders dan Bali. Op naar het volgende eiland.

Sunda eilanden: Ontmoet de Komodo draak in het Komodo National Park

Op het eiland Komodo vind je nog de traditionele manier van leven die lijkt alsof ze het al eeuwen zo doen. Je wordt volledig ondergedompeld in de lokale cultuur. De beste manier om dit te ontdekken, is door een cruise te nemen naar de Komodo-archipel. Deze archipel bestaat uit drie grote eilanden: Rinca, Padar en natuurlijk Komodo.

Dit biedt een fantastische kans om zowel de bewoonde als onbewoonde eilanden te ontdekken. De onbewoonde eilanden hebben adembenemende stranden, waar je kunt zwemmen, wandelen en de beroemde Komodovaraan kunt ontmoeten, de enorme hagedissensoort die tot wel 3 meter lang kan worden en uniek is voor deze plek op aarde. Behoud een redelijke afstand tot deze dieren, want ze kunnen agressief zijn naar mensen. Vandaar hun nickname ‘Komodo draken’.

Op de vulkaanrijke Komodo eilanden wonen meer hagedissen dan mensen, verspreid over de vele eilanden. Sinds 1991 staat het Komodo National Park op de UNESCO Werelderfgoedlijst, als erkenning voor de uitzonderlijke waarde van dit stukje natuur.

Sunda eilanden: road tour op Flores

Flores behoort tot de kleine Sunda eilanden, maar is zo groot als een derde van Nederland. Met een brommer kun je eenvoudig en avontuurlijk het eiland ontdekken en de lokale bevolking ontmoeten terwijl je door de dorpen en langs het natuurschoon trekt.

Onderweg zijn er een aantal plekken waar je zeker moet stoppen. Ten eerste de baai van Maumere. Dit is een paradijselijke plek om te duiken en het onderwaterleven te bewonderen, maar ook een vertrekpunt van veel excursies. Vanaf het bergdorp Moni kun je de Kelimutu-vulkaan beklimmen. Wanneer je ’s nachts vertrekt kun je de top van de vulkaan bereiken bij zonsopkomst. Boven wacht je dan een zeer aangename verrassing.

En zo brengt elk eiland je nieuwe verrassingen.