Sumatra

Fascinerend en altijd groen

Sumatra - Toba Meer

6-daagse individuele rondreis

Rondom Medan en het wereldberoemde Toba Meer vindt u dorpjes van de Bataks, een openhartig volk dat bekend staat om zijn fabuleuze zangers. Aan kannibalisme doen de Bataks niet meer, maar nog altijd herinneren merkwaardige stenen sculpturen aan een tijd dat dit volk gevreesd werd in de hele archipel. Verder staan er op vele plaatsen nog uitstekend gerestaureerde traditionele huizen en paleizen, die een tipje van de sluier van het verleden oplichten. Op het eiland Samosir, het centrum van de Batak cultuur, vindt u nog meer overblijfselen uit het ruige verleden.

Groepsrondreis Sumatra - Java - Bali

22 dagen

De prachtige natuur van Sumatra waar nog steeds Sumatraanse tijgers leven, authentieke dorpen en de serene rust van het Tobameer. Gecombineerd met koloniale steden als Jogjakarta en indrukwekkende tempelcomplexen, zoals de Borobudur op Java en het heerlijke strand op het tropische eiland Bali. Wij bieden u een zeer complete rondreis naar Sumatra, Java en Bali met verblijf in comfortabele hotels en zelfs ontbijt, lunches tijdens de rondreis en entreegelden zijn inclusief. Aan het einde van de reis kunt u genieten van enkele heerlijke stranddagen in een goed hotel met zwembad.

Sumatra individuele rondreis

9 dagen: Complete reis over het schitterende Sumatra!

Dwars over één van de grootste eilanden ter wereld reist u langs onbetreden jungles, diepe ravijnen, magnifieke rijstterrassen en reusachtige binnenmeren. De Batak in Noord-Sumatra en de Minangkabau in West-Sumatra zijn de inwoners van dit niet toeristische eiland. Kortom, op Sumatra zijn het de natuur en cultuur die overheersen!

Groepsrondreis Sumatra - Sulawesi - Bali

18 dagen

Deze reis is een unieke mix van natuur, cultuur en strand en uitermate geschikt voor reizigers die Indonesië al eerder hebben bezocht. De orang-oetans en het imponerende Tobameer worden afgewisseld met authentieke dorpjes zoals Tomok en Ambarita op Sumatra. Maak kennis met de bijzondere dodencultuur van de Toraja op het indrukwekkende eiland Sulawesi en tot slot is er tijd om te ontspannen in een uitstekend hotel met zwembad op Bali.

Privé rondreis met gids/chauffeur Sumatra - Java - Bali

22 dagen

Deze schitterende rondreis laat u het beste zien van Sumatra, Java en Bali! Een geweldige combinatie van drie verschillende eilanden in één fantastische reis.

Op Sumatra bezoekt u onder andere Medan, het schitterende Tobameer, het Panti natuurreservaat en de Mingkabause Hooglanden. Vervolgens vliegt u naar het geweldige Jakarta, waar we onze tocht voortzetten langs Bandung, Jogjakarta, de indrukwekkende Bromo-vulkaan en Kalibaru. De laatste dagen kunt u heerlijk relaxen op het zonovergoten eiland Bali. Voorafgaand aan deze reis kunt u tevens vier dagen verlengen naar Bohorok, waar u orang-oetans en prachtige jungle vindt.

Sumatra: Het avontuurlijke paradijs dat je nog niet hebt ontdekt

Sumatra is een fantastische toeristische bestemming in Indonesië, maar verrassend genoeg nog nauwelijks ontdekt door massatoerisme. In tegenstelling tot Bali of Java, kun je op Sumatra je onderdompelen in de enorme overvloed aan schoonheid zonder een overvloed aan mensen, drukte en massatoerisme. Klinkt dat aantrekkelijk? Lees dan snel verder.

Sumatra heeft namelijk een enorme ongerepte jungle, waar de Sumatraanse olifant, de bedreigde Sumatraanse tijger en de Orang-Oetan in het wild voorkomen. Maar ook het indrukwekkende Tobameer in het midden van een eiland is magisch mooi. Sumatra is het ongerepte, onontdekte paradijs van Indonesië, klaar voor jouw bezoek.

Sumatra is het zesde grootste eiland ter wereld. Er wonen ongeveer 50 miljoen mensen, met name in en rond de grootste steden op Sumatra: Medan en Palembang. Tussen deze steden ligt onbeschrijfelijk natuurschoon.

Het ongerepte paradijs op Sumatra

Ondanks de enorme afmetingen van dit eiland, is het er wild en ruig. Hier is meer avontuur dan je aankunt: de ruige jungle en wilde dieren die alleen op Sumatra in het wild voorkomen, waaronder Orang-Oetans, olifanten, tijgers en neushoorns. De landschappen variëren van prachtige duikplekken, verlaten witte zandstranden, tot actieve vulkanen en een onbegaanbare jungle. Sumatra biedt pure magie.

5 favoriete bestemmingen op Sumatra

Om je een idee te geven wat Sumatra jou allemaal kan bieden, worden hier de favoriete bestemmingen op Sumatra van Ganesha Reizen genoemd.

Gunung Leuser National Park

Dit UNESCO-werelderfgoed natuurpark herbergt een van ’s werelds meest diverse ecosystemen, maar ligt volledig onder de radar van veel reizigers. Er is een grote diversiteit aan apen, vogelsoorten en, erg belangrijk, Orang-Oetans. Het Gunung Leuser National Park is een van de laatste plekken op aarde waar de Orang-Oetan nog in het wild leeft.

Dit park is ook een van de rijkste tropische regenwouden in Zuidoost-Azië. Dit is de uitgelezen plek voor een jungletocht, onder leiding van een ervaren gids. Ben jij klaar voor dit onvergetelijke avontuur?

Sibayak vulkaan

Het beklimmen van deze vulkaan is een geweldige ervaring. Je moet eens in je leven een actieve vulkaan van dichtbij hebben ervaren. De laatste uitbarsting was meer dan een eeuw geleden, maar de geothermische activiteiten zijn nog steeds behoorlijk indrukwekkend. En bovenin ligt het kratermeer van de vulkaan.

Tobameer

Dit is een heel bijzonder, enorm kratermeer, waarvan het eiland in het midden de grootte heeft van Singapore. Dit eiland heet Samosir en dien je zeker te bezoeken. Het Tobameer is het grootste meer van Azië en het diepste meer ter wereld (!).

Medan

Veelal begint en eindigt je reis door Sumatra in de stad Medan. Het is een enorme stad met een mix van de Islamitische en Europese architectuur, waar bovendien de Nederlandse invloeden nog zichtbaar zijn. Geniet hier van het lokale eten en van het Indonesische stadsleven.

Sipiso-piso waterval

De Sipiso-piso waterval is de hoogste waterval van Indonesië. Het een wereldvreemd natuurwonder. Het water daalt 120 meter vanuit een grot aan de zijkant van het meer Toba Caldera. Je moet het zien om te kunnen geloven.

Jouw reis naar Sumatra

Of je nu het Indonesische stadsleven wilt ontdekken in Medan, wilt gaan duiken op een van de prachtigste plekken op aarde, wilt ontspannen aan het strand, of unieke diersoorten en natuurschoon wilt ontdekken; op Sumatra moet je zijn! Het zal je voor altijd bijblijven.