Molukken en Papoea

Ruig, mooi en oorspronkelijk

Rondreis Specerijen en koloniaal verleden op Banda

16 dagen

Centrale Molukken: Ambon. Zuidelijke Molukken: per boot naar de Banda-eilanden, het eiland Banda Neira, uitvalsbasis voor boottochten naar de omliggende eilanden. Centrale Molukken: terug naar Ambon – per boot Saparua – varen naar Seram, naar dorp op palen Sawai en Ora Beach, zo prachtig!

Bekijk reisprogramma

Rondreis Irian Jaya - Papoea: Baliemvallei

13 dagen

Met een unieke ervaring en duizenden foto’s rijker, zult u terugkeren van deze bijzondere reis naar de binnenlanden van Papoea. Twee weken lang gaat u op ontdekkingstocht door de Baliemvallei. U maakt wandelingen door de natuur, u maakt kennis met de prehistorische cultuur van de Papoea bevolking, u bezoekt markten, rust lekker uit in het mooi gelegen hotel en ziet een heel ander deel van Indonesië.

Bekijk reisprogramma

De afgelegen eilanden van de Molukken en Papoea


De Molukken en Papoea liggen beide in het oosten van de eilandenring van Indonesië. Nieuw-Guinea is het grootste en meest tropische eiland ter wereld. Papoea is het Indonesische deel van Nieuw-Guinea, en Papoea-Nieuw-Guinea het onafhankelijke land op het oostelijke deel van dit immense tropische eiland.

Het reizen door Papoea is als het verkennen van een onbekend land waar nog nooit een buitenstaander is geweest. Dit vormt een enorme aantrekkingskracht op avonturiers van de hoogste orde. Toerisme heeft Papoea eigenlijk nog niet bereikt, mede door de beperkte infrastructuur en weinig toeristische informatie.

De Molukken is een enorme eilandengroep. Deze eilanden zijn klein en vaak nog onontdekt door toerisme. Hier zie je nog veel van de koloniale geschiedenis en de specerijenproductie.

Wat kun je in de Molukken en op Papoea ontdekken?

Reizen door Papoea

De meeste reizigers gaan naar Papoea om de afgelegen hooglanden te ontdekken. In deze gebieden wonen nog inheemse stammen met oude rituelen, zoals in de populaire Beliem-vallei. Veel reizigers trekken langs de dorpen van stammen door de tropische jungle van het Lorentz National Park, waar de hoogste berg van Indonesië staat: de Puncap Jaya (Cartensz Piramide). Opvallend is dat een groot deel van de flora en fauna die je hier kunt aantreffen vergelijkbaar is met die in Australië, maar is aangepast aan de bergachtige regenwouden van Papoea.

Maar op Papoea vind je ook prachtige duikplekken en een fantastische dierenwereld. Wil jij de schoonheid van dit immense eiland met eigen ogen ontdekken?

Reizen door de specerijrijke Molukken

De Molukken is een eilandengroep dat ten westen van Papoea ligt en ten oosten van Sulawesi. Deze eilandengroep wordt ook wel Maluku genoemd. De Molukken is een enorme groep eilanden die kan worden opgedeeld in Noord-Molukken en de Molukken (ook wel Zuid-Molukken genoemd). Deze eilanden hebben een rijke historie in de productie van allerlei specerijen, zoals kruidnagel, nootmuskaat en foelie.

De vele kleine eilanden zijn grotendeels onontgonnen door toerisme, mede door de afgelegen locatie. Wanneer je buiten de gebaande paden wilt reizen, kun je op de Molukken ontzettend veel ontdekken. De poort tot de Molukken wordt gevormd door Ambon, wat de grootste stad is met een luchthaven, gelegen in Zuid-Molukken. De meeste toeristen komen hier om de interessante historische en culturele bezienswaardigheden te zien en te ervaren, te snorkelen en te duiken voor de kust van de vele eilanden en te wandelen door het prachtige natuurschoon.

Seram is een van de grootste, maar minder bekende eilanden van de Molukken. Het Manusela National Park, gelegen op Seram, is een gebied met ontzettend veel diversiteit in flora en fauna. Hier leven 2000 soort vlinders en motten en 120 soorten vogels. Het dorp Wahai is de noordelijke ingang van het park en het dorp Sanulo, met uitzicht over de baai van Teluti, is de zuidelijke ingang.

Ten zuiden van Seram ligt de Banda-archipel, waar nog veel restanten liggen van de Nederlandse overheersing tijdens de koloniale periode. Op de eilanden van Banda loop je langs oude nootmuskaatrokerijen, over paden met geurige notenmuskaatbomen, langs velden die bezaaid zijn met enorme mango- en kanariebomen (tropische amandelbomen), koffie en andere exotische planten, terwijl tropische vogels boven je hoofd vliegen.