Skip to main content

Java

Ervaar het zelf...

Het kloppende hart van Indonesië


tempel java

Zuidwest-Java individuele rondreis

7 dagen: Historische tempels en beeldschone natuur!

Ontdek een wereld van sawa's, vulkanen, plantages, sultanaten, warmwaterbronnen, vulkaankraters, historische monumenten, grote steden en stranden aan de Indische Oceaan. Allemaal delen van het caleidoscopische Java, een machtig eiland, dat niet alleen in geografisch opzicht een centrale plaats inneemt in de Indonesische archipel. Het heeft het grootste aantal inwoners, de meeste steden en een aantal bijzonder interessante archeologische plaatsen, die de unieke vorm van de Islam in Indonesië helpen verklaren. Deze rondreis spreekt terecht tot de verbeelding.

Familie groepsreis Java - Bali

Ontdek de mooiste plekjes van Java en Bali!

Fantastische 15-daagse rondreis waarbij je op een ontspannen manier de mooiste plekjes van Java en Bali ontdekt. De reis begint halverwege het eiland Java, op de plek waar de mooiste bezienswaardigheden te vinden zijn: Jogjakarta. We bezoeken onder andere één van de zeven wereldwonderen: de Borobudur. Daarnaast beklimmen we de majestueuze actieve Bromo vulkaan en verblijven we in het culturele hart van Bali: het gezellige Ubud. De reis eindigt aan het strand, in een heerlijk viersterrenresort met zwembad.

Tijdens de rondreis reis je per luxe airco-touringcar en verblijf je in comfortabele hotels.

Groepsrondreis Java - Bali

Alle hoogtepunten van Java en (na)genieten op Bali

Schitterende treinreizen langs smaragdgroene rijstvelden, indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het Borobudur tempelcomplex en ontspannen op het tropische eiland Bali. Zeer complete rondreis Java - Bali met verblijf in voornamelijk viersterrenhotels en zelfs het ontbijt, de lunches tijdens de rondreis en entreegelden zijn inclusief.

Aan het einde van de reis kunt u bijkomen van alle indrukken en genieten van enkele ontspannen stranddagen in een goed hotel met zwembad aan het strand!

Nederlandssprekende reisleiders!

Privé rondreis met gids/chauffeur Java - Bali

Ontdek de mooiste plekjes van Java en Bali!

Op Java vindt u steden, tempels, een overvloed aan kunst en muziek en indrukwekkende natuurgebieden. U reist per trein langs smaragdgroene rijstvelden en u kunt de zonsondergang bij de Bromo vulkaan zien.

Na een vrij intensieve reis door Java, reist u per boot door naar het 'Eiland der Goden' om de laatste dagen van uw reis heerlijk te ontspannen aan de wereldberoemde stranden van Bali.

Een bezoek aan de Borobudur zal een diepe indruk maken. U loopt een lang pad af en omgeven door bomen ziet u het tempelcomplex al opdoemen in de verte. Nog enkele traptreden op en dan bent u er, één van de hoogtepunten van Indonesië en wereldberoemd. Het meer dan 1000 jaar oude Borobudur tempelcomplex is een immens bouwwerk met talloze gedetailleerde standbeelden en indrukwekkende reliëfs over het leven van Boeddha. Eenmaal bovenop de tempel heeft u een onvergetelijk uitzicht over de omgeving.

Centraal & Oost-Java

8-daagse individuele rondreis

Van de machtige boeddhistische bouwwerken en intrigerende oude paleizen tot de vruchtbare plantages en de machtige vulkanen. En overal ontmoetingen met de vriendelijkste bevolking ter wereld! Enkele hoogtepunten: Yogyakarta, Prambanan Tempel, Borobudur Tempel, Bromo vulkaan en de plantages bij Kalibaru.

Ga buiten de gebaande paden tijdens de reis op Java


Wanneer je denkt aan reizen door Indonesië, weet ik zeker dat veel mensen denken aan Bali. Terecht, Bali is een prachtige en zeer populaire bestemming in Indonesië; een paradijselijk eiland. Maar Indonesië heeft veel meer te bieden. Als je echt een avontuurlijke vakantie zoekt, je grenzen wilt verleggen en buiten de gebaande paden wilt gaan, is Java een fantastische bestemming.

Wat is er zo geweldig aan een reis op Java?

Java is het meest bevolkte eiland van Indonesië. Er wonen maar liefst 60 miljoen mensen. Op Java zijn enkele van de grootste steden van Indonesië, waaronder Jakarta, Bandung en Surabaya. Maar het is een enorm groot eiland. Daardoor is er op Java ontzettend veel ruimte voor avontuurlijke activiteiten. Van actieve vulkanen en wildlife natuurparken tot verbluffende tempels en een levendige moslimbevolking. Je zult verbluft staan van dit eiland, dat een geheel ander gezicht laat zien van Indonesië.

Java: Verken de Indonesische cultuur

Java is overwegend Islamitisch. Kleed je daarom respectvol. Op Bali kun je in een bikini op het strand liggen, maar op Java is dit minder gepast. Zorg ervoor dat je schouders en knieën bedekt blijven (dit geldt met name voor vrouwen).

Op Java zijn veel minder toeristen dan op andere plekken in Indonesië. Java is erg veilig, ook voor individuele reizigers. De lokale bevolking houdt graag een oogje voor je in het zeil. Wees niet verbaasd wanneer je wordt uitgenodigd door lokale mensen voor een maaltijd of een kopje koffie. Het kan zijn dat ze hun Engels met je willen oefenen.

Java: Probeer nieuwe gerechten

Op Java is rijst het belangrijkste onderdeel van een maaltijd. Javaans eten verschilt enorm per regio (Oost-, West- en Midden-Java). Daardoor is een reis door Java ook zeker een avontuur voor je smaakpupillen. De Oost-Javaanse keuken richt zich meer op zout en pittig eten, terwijl de West-Javaanse en Midden-Javaanse keuken meer zoetere gerechten serveert. Ga zelf op ontdekkingstocht langs lokale eetgelegenheden.

Java: Geniet van het avontuur

Elk eiland in Indonesië heeft zijn eigen specifieke kwaliteit. Java is een prachtig eiland voor fysiek en cultureel avontuur. Actieve vulkanen, verbluffende wandelingen, een levendige cultuur, prachtige tempels; Java heeft genoeg om je bezig te houden.

Reizen door Oost-Java

Op Oost-Java vind je de rauwe, ruige aantrekkingskracht van het eiland door de vele vulkanen die hier angstaanjagend naar de hemel reiken; er zijn hier maar liefst 121 vulkanen. Java is enorm groot, onderschat het niet. We raden avontuurlijke reizigers dus graag aan om meteen richting Oost-Java te reizen. Oost-Java wordt geroemd om zijn bergen, kraters en nationale parken. Oost-Java is minder bevolkt dan andere delen van het eiland. Je kunt er genieten van een fantastische zonsopkomst op de beroemde berg Bromo, die vlakbij Surabaya ligt. Wanneer je meer wilt, kun je ook de berg Mount Semeru beklimmen, wat de hoogste berg op Java is.

Reizen door Midden-Java

Wanneer je een cultureel avontuur wilt, is Midden-Java een prachtige bestemming. Hier vind je de beroemde Boeddhistische tempels Borobudur en het Hindoe-heiligdom Prambanan. De Islamitische bevolking laat je een hele andere kant van de Indonesische cultuur zien.

Dus waar wacht je dus op? Ervaar het zelf! Wordt verliefd op de vriendelijke bevolking, de verbluffende natuur, het avontuur, maar ook op het heerlijke eten op Java.