Post, telefoneren en internet in Indonesië

POST VERSTUREN VANUIT INDONESIË

Tarieven voor het versturen van een ansichtkaart verschillen van plaats tot plaats maar over het algemeen kost het versturen van een kaart de helft van het bedrag wat je nodig hebt voor het versturen van een brief. Brieven van Indonesië naar Europa doen er minimaal een week over afhankelijk van de plaats waar vandaan je deze verstuurt. Een ansichtkaart kan er wel 2 à 3 weken over doen!
Plak de postzegels met lijm vast. In ieder postkantoor zijn daarvoor lijmpotjes aanwezig. Laat je post afstempelen waar je bij bent. Hoewel de praktijk van het losstomen van postzegels niet meer zo gebruikelijk is als vroeger (een paar postzegels vertegenwoordigen een dagloon), geeft dit toch meer garantie voor het werkelijk aankomen van de post.

TELEFONEREN van/naar Indonesië

In Indonesië zijn de laatste jaren overal zendmasten geplaatst. Je kunt dan ook op de meeste plaatsen mobiel bellen behalve natuurlijk in afgelegen gebieden. De aanschaf van een Indonesische sim- en prepaidcard is goedkoper in het gebruik dan je eigen prepaidcard. Zorg er dan wel voor dat je telefoon geen simlock heeft!

Als je een abonnement hebt kun je nagaan wat de gesprekskosten zijn op www.vakantiebellen.com.

Je kunt ook bellen in de zogenoemde Wartels, maar vooral ‘s avonds sta je in een lange rij en is er bijna geen doorkomen aan omdat de lijnen overbezet zijn.

Nummer kiezen

  • Internationaal toegangsnummer: 62.
  • Vanuit Nederland naar Indonesië: 00 - 62 - netnummer zonder nul - abonneenummer.
  • Vanuit Indonesië naar Nederland: 001 of 007 of 008 of 009 - 31 - netnummer zonder nul - abonneenummer.

INTERNETTEN EN E-MAILEN VANUIT INDONESIË

  • Ook in Indonesië groeit het aantal internetcafés gestaag. De kosten verschillen per eiland, maar zijn over het algemeen laag.
  • Er is een 4G-netwerk.
  • Veel restaurants, hotels, bars en luchthavens hebben wifi voor hun klanten.
  • In verschillende steden zijn gratis hotspots.
  • De overheid volgt activiteiten op internet, vooral van pornografische en anti-islamitische aard. In samenwerking met providers en internetcafés worden soms websites geblokkeerd.