Kalimantan

Orang-oetans, regenwoud en longhouses


Rondreis Kalimantan

22 dagen

Dit is een zeer bijzondere rondreis door Oost-Kalimantan, welke in het teken staat van regenwoud, orang-oetans, neusapen en de traditionele lokale bevolking. De reis is vrij intensief omdat je weinig individuele vrijheid hebt en in meerdere keren avontuurlijk overnacht. De jungle en lokale bevolking van Kalimantan ervaar je pas echt wanneer je er daadwerkelijk te midden leeft en slaapt. Een vierdaagse boottocht brengt je langs de meest traditionele Dayak stammen. We reizen per bus en we stappen vaak in een longboot om dieper de jungle in te varen. Aan het eind van de reis kun je ontspannen op de Derawan eilanden, met poederwit zand en azuurblauwe zee.

Bekijk reisprogramma

Rondreis Familiereis Kalimantan

9 dagen

Oost-Kalimantan: Balikpapan - Varen op de Mahakam-rivier, houseboat - Samboja - Sungai Wain. Zuid-Kalimantan: Tanjung Puting National Park, orang-oetans in de jungle - vertrek van Pangkalan Bun.

Kalimantan met kinderen is een aanrader! Leuke tochtjes op een boot, waarbij geholpen kan worden. Speuren naar orang-oetans en andere dieren in de jungle. De gekke neusapen bestuderen en de mooie Borneo-beren ontmoeten. U slaapt 2 keer aan boord van een boot; lekker in de openlucht aan dek.

Bekijk reisprogramma